domingo, 12 de junio de 2011

FEINA PER FER DURANT EL CAP DE SETMANA

1.  “Investigueu” breument sobre un dels temes següents:

a) Diverses banderes pirates

In the world there are a lot of flags. The flags have been doing by some pirates of the different seas, villages, oceans... The big part of the flags have a skull and some bones or swords. Another characteristic is that they were black (the color of the horror) or red (the color of the blood). The other of the flags have some geometric figures, hearts, pirates fighting, sand clocks, skeletons or part of they...




b) En què consistia el seu codi?

The Pirate Code was written by Sir Henry Morgan and Bartolomeo Portugues. They wrote the beginning of the code together, but the other part of code they wrote there single code. The pirates respected the Pirate Code reconigsed and suscribed to the code. In the Morgan's code the articles were contracts. In the time of Gold Age the Piracy Johnson's General History gives us three set of articles from the different ships.


2. Respongueu aquestes preguntes.

a) On comença i on acaba el Maresme, la comarca on vivim?
La nostra comarca està situada al nord de la comarca del Barcelonès, el seu territori comença al terme municipal de Montgat i s’extèn de sud a nord fins al terme municipal de Tordera, el qual limita amb la comarca gironina de la Selva.

b) Quina llargada i quina amplada aproximada té?
D’amplada té entre uns 5 o 15 km (depenent de la zona, més estreta a la part sud i més ampla a la part nord) i una llargada de 50 km.

c) Quin terme municipal n’és el més gran?
El terme municipal més gran és Tordera amb una superficie 84,6 km2 i una població de 15.641 habitants.

d) Quants habitants té en l’actualitat la comarca?
En l’actualitat el Maresme té 430.997 habitants (dades 2010, www.idescat.cat).

e) Com es diu la cadena muntanyenca que la travessa?
La cadena muntanyenca que la travessa és la serralada Litoral (serres de Marina,la serra de Sant Mateu, del Corredor i de Montnegre).

f) Quants pobles i ciutats integren la comarca?
Hi ha 30 municipis que integren la comarca del Maresme, que són: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldetas, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premiá de Dalt, Premiá de Mar, San Andrés de Llavaneras, Santa Susanna, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, San Vicente de Montalt, Teià, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar.

g) Nombre d’habitants de la capital i extensió del seu terme municipal (2011).
La capital de la comarca és Mataró amb una població de 122.905 habitants i el seu terme municipal té una extensió de 22,5 km2 (dades 2010, www.idescat.cat).

h) Quantes poblacions són “dobles” (de mar i de dalt o de munt)? Per quina raó?
Les poblacions dobles són les següents: Arenys de Mar i Arenys de Munt, Premià de Mar i Premià de Dalt i Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
La raó principal va ser els freqüents atacs dels pirates, aquestS van fer que algunes poblacions desenvolupessin un nucli de població apartada de la costa per raons de seguretat. En canvi els antics barris de pescadors es van mantenir i des de el segle XVIII esdevenen importants barris obrers degut a l’industralització.



1 comentario:

  1. Molt bé el punt 2 però heu de continuar vigilant les faltes.
    Ah! I a la pregunta c) no confongueu l'extensió amb el nombre d'habitants (ja que per nombre d'habitants Tordera no és la més gran).

    LAIA

    ResponderEliminar